sâmbătă, 9 ianuarie 2010
Balut (= invelit)
Cum sa renunti la fumat. CigStar
Din fericire s-a descoperit modalitatea ce te poate ajuta fara prea multa bataie de cap: CigStar! Desi intial aceasta se putea procura doar din India a ajuns recent si in Romania la pretul de "doar" 179 RON. Avand in vedere ca preturile pentru un pachet de tigari incep sa cresca constant( majoritatea costa in jur de 10 RON) credeti ca puteti face sacrificiul de a procura una dintre aceste miraculoase tigari? Cu ajutorul unui dispozitiv de tip e-cigarette puteti renunta la fumat definitiv sau puteti continua sa fumati sanatos. Beneficiile aduse atat sanatatii dumneavoastra cat si bugetului vor fi semnificative.
vineri, 8 ianuarie 2010
Restaurant Max Sibiu
Coreea (II)
Pe strada se mananca kim-bap (versiunea coreana a sushi-ului japonez), noodles dar sunt si fast-fooduri cu mancare gatita. Pietele arata ca ale noastre de dinainte de revolutie si put ingrozitor a peste. Orezul e nelipsit de la orice masa, ca si alga marina uscata (kim). Supele seamana oarecum cu ale noastre, chiar daca folosesc unele vegetale specifice zonei. Seara insa mananca la restaurant, motiv pentru care restaurantele sunt cata frunza, cata iarba.
Restaurantele sunt de doua categorii: cele traditionale, bazate pe peste si fructe de mare (exista un acvariu la intrare de unde iti alegi pestele pe care vrei sa-l mananci); korean barbeque care sunt mai selecte, masa la care te asezi avand un gratar in mijloc, pe care iti prepari singur carnea, legumele. De regula se bea soju(un fel de sake cu tarii intre17 si 45-50 de grade) si bere, uneori vin.
joi, 7 ianuarie 2010
Mit sau adevar?
Enjoy:P
Ne tragem din maimute?
Rozatoare cu coada
Cautam recent niste gadget-uri pentru pisicuta mea (Milli) si spre teroarea mea am reusit sa dau peste un site in care era specificat ca americanii nu considera veverittele doar dragalase, ci si....APETISANTE. Faptul este demonstrat prin placerea cu care acestia consuma carnea de veverita, in special la gratar.
Este adevarat ca micutele cercetase pot provoca si multe daune, dar totusi...de la a le displacea pana la ajunge sa le jupoi si sa le devorezi este un pas enorm. Sa nu mai mentionam si faptul ca sunt atat de micute incat nu-mi pot imagina cat de ghiftuit poti sa fi dupa ce tocmai ai "devorat" o micuta veverita:(
Crunchy
Homarii sunt crustaceele cele mai cautate de gurmanzii din lumea intreaga. Ei pot ajunge pana la 80 cm lungime. De preferat sunt femelele pentru carnea lor mult mai gustoasa. De obicei, homarii se servesc fierti sau prajiti pe gratar. La mare cautare sunt si icrele rosii de homar.
Cel mai apreciat este homarul breton ( il puteti gasi la restaurantul Heritage din Bucuresti in vaz ca va aflati vreodata in vizita prin capitala). Homarii se deosebesc si dupa culori. Spre exemplu homarii albastri sunt foarte rari. Doar unul din doua milioane de exemplare are aceasta culoare, care se datoreaza unei mutatii genetice care se traduce prin excesul de proteine.
Partea care m-a oripilat de care va povesteam anterior este ca in Japonia in anumite regiuni acestia sunt mancati de vii. Ai putea sa mananci un animal (fie el si un amarat de homar) care in momentul in care il mesteci se zvarcoleste de durere? Eu unal, cu siguranta nu.
Liliecii africani prajiti nu se mai afla in meniu
Pentru cei care nu stiu prea multe despre lilieci va informez ca exista si o specie care se hraneste cu sange(nu exista la noi in tara). Cand spun sange nu fac referire doar la micile si neputincioasele vietuitoare. Ati ghicit :)..sange uman. Desi muscatura lor este superficiala majoritatea nici nu realizand ce s-a petrecut problema este transmiterea turbarii.
In Romania liliecii sunt protejati prin lege. O persoana nu are dreptul sa facă rau unui liliac chiar daca acesta se afla intr-o pivnita sau in alt loc de pe proprietatea sa asa ca nici nu va ganditi sa papati supica de liliac deseara:P
Crocodil la tigaie
In Australia veti avea parte de crocodil. Dar cum este gatita aceasta carne cu totul si cu totul speciala (se spune ca gustul se situeaza undeva intre peste si porc). Se procedeaza relativ simplu. Carnea de crocodil se taie cubulete, apoi se scufunda intr-o marinata din ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Se lasa aici vreme de doua ore, dupa care se trece prin ou batut ca pentru omleta si, succesiv, prin pesmet amestecat cu susan. Se depune la rece o ora. Apoi, se prajeste pana cand carnea se face aurie. Se serveste cu garnitura de piure de cartofi dulci, in care s-au amestecat cu mixerul unt, smantana, sare, piper, dar si cateva linguri bune de… whisky! Sosul care se picura apoi pe carne este unul de piper roz, iute-dulceag. Cunoscatorii nu vor accepta acest fel de mancare fara praz! Nu stiu ce parere aveti voi, dar as prefera mai degraba sa incerc aceasta delicatesa in special dupa vizionarea filmului "Crocodile". Mai ales ca acest crocodil era gigantic, in jur de 450 kg, sarea ca un cangur si alerga ca o gazela prin savana. Si nu....nu ma gandeam la whisky cand am facut afirmatia:P