joi, 7 ianuarie 2010

Crocodil la tigaie

In Australia veti avea parte de crocodil. Dar cum este gatita aceasta carne cu totul si cu totul speciala (se spune ca gustul se situeaza undeva intre peste si porc). Se procedeaza relativ simplu. Carnea de crocodil se taie cubulete, apoi se scufunda intr-o marinata din ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper. Se lasa aici vreme de doua ore, dupa care se trece prin ou batut ca pentru omleta si, succesiv, prin pesmet amestecat cu susan. Se depune la rece o ora. Apoi, se prajeste pana cand carnea se face aurie. Se serveste cu garnitura de piure de cartofi dulci, in care s-au amestecat cu mixerul unt, smantana, sare, piper, dar si cateva linguri bune de… whisky! Sosul care se picura apoi pe carne este unul de piper roz, iute-dulceag. Cunoscatorii nu vor accepta acest fel de mancare fara praz! Nu stiu ce parere aveti voi, dar as prefera mai degraba sa incerc aceasta delicatesa in special dupa vizionarea filmului "Crocodile". Mai ales ca acest crocodil era gigantic, in jur de 450 kg, sarea ca un cangur si alerga ca o gazela prin savana. Si nu....nu ma gandeam la whisky cand am facut afirmatia:P

Un comentariu: