joi, 7 ianuarie 2010

Liliecii africani prajiti nu se mai afla in meniu

O colonie de lilieci africani uriasi a fost salvata in mod miraculos de la disparitie in urma unei campanii de conservare si de descurajare a populatiei ce obisnuia sa ai manance ca delicatese. In 1989, liliecii din specia Pteropus voeltzkowi au fost in pericol de disparitie, cu numai cateva exemplare ramase pe coasta Tanzaniei. Datorita unei interventii a organizatiei internationale de conservare Fauna şi Flora International (FFI), numarul lor a crescut rapid si a ajuns in mai putin de douazeci de ani la 22.000.
Nu va speriati deoarece am si o veste buna, desi acestia nu mai sunt consumati in Africa, in schimb in Indonezia si intr-o mare parte a Asiei de Sud liliecii sunt serviti in supe dar si prajiti.
Pentru cei care nu stiu prea multe despre lilieci va informez ca exista si o specie care se hraneste cu sange(nu exista la noi in tara). Cand spun sange nu fac referire doar la micile si neputincioasele vietuitoare. Ati ghicit :)..sange uman. Desi muscatura lor este superficiala majoritatea nici nu realizand ce s-a petrecut problema este transmiterea turbarii.
In Romania liliecii sunt protejati prin lege. O persoana nu are dreptul sa facă rau unui liliac chiar daca acesta se afla intr-o pivnita sau in alt loc de pe proprietatea sa asa ca nici nu va ganditi sa papati supica de liliac deseara:P





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu