vineri, 8 ianuarie 2010

Restaurant Max Sibiu

Pentru colegii mei de la Facultatea de Jurnalism poate ati trecut de multe ori prin fata restaurantului Max de pe strada Ocnei 22. Din pacate acesta si-a inchis portile la data de 15 august 2009 (acesta va fi redeschis inca nu se stie inca data). De ce va amintesc de acest resturant?!? Ei bine pentru ca era singurul local din Sibiu unde puteai sa-ti sa-ti gatesti singur. De asemenea acesta este si singurul restaurant cu specific elvetian din tara. El pune la dispozitia clientilor o noua forma de a-si incanta papilele gustative, printr-un mod inedit de a gati carnea pe o piatra de vulcan fierbinte. Cei care trec pragul restaurantului trebuie sa stie ca pe masa le va fi adusa o piatra vulcanica incalzita la 350 de grade (pentru ca piatra sa ajunga la aceasta temperatura sunt necesare 4 ore), pe care va sfarai imbietor o bucata de carne. Clientul are posibilitatea sa o prajeasca atat cat doreste. Se serveste cu unt amestecat cu mirodenii si cu paine facuta chiar in restaurant. Am avut privilegiul sa iau masa in acest restaurant inainte de inchiderea lui temporara, deoarece una dintre prietenele mele dorea sa serveasca fondu-fromage. Personal mi s-a parut desgustator si nu datorita gustului ci a mirosului. Felurite tipuri de branza sunt puse la topit intr-un tuci de fonta care iti este adus la comandare. Trebuie sa mesteci frecvent pana se transforma intr-o pasta. Se mamanca cu bucatele de paine. Preparetele sunt servite in cantitati precise iar aspectul conteaza foarte mult. Singurul motiv usturator este pretul!!!

2 comentarii:

  1. apropo le localurile unde poti sa gatesti ce vrei.....era un banc......merge o femeia din europa la un restaurant in china......si nu stia limba si in loc sa spuna : plimbati.mi cainele ....a spus ' gatiti.mi cainele"...................

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nu stiam de existenta localului astuia. Pare interesant. :)

    RăspundeţiȘtergere