joi, 7 ianuarie 2010

Cel mai bun sfat

Am intalnit destui straini care considera ciorba de burta sau piftia niste stranii orori culinare, dupa cum multi dintre noi nu vor putea inghiti vreodata unele dintre "delicatesele" ce va vor fi prezentate in cadrul acestui blog. Probabil, suntem si unii, si altii prizonierii unor tabuuri gastronomice si, in egala masura, culturale, care ne obliga sa refuzam delicii nebanuite, de la carnatii argentinieni sau nemtesti, la budinca englezeasca din sange, ori de la feluritii viermi si viermisori crocanti consumati de chinezi, la furnicile de miere australiene sau la painea thailandeza cu viermi si cu banane.

Singurul sfat posibil – pe care mi l-am dat si mie insumi atunci cand am testat prima oara niste teribile piftele facute din escargot(melci) este: „Mananca si nu cerceta!” Sunt mult mai multe sanse sa savurezi pe de-a-ntregul o reteta inedita, decat sa-i vomiti imediat continutul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu